Založ si blog

USA tlačia Čínu do kúta

Spojení štváči americkí sa dohodli s Južnou Kóreou na eskalácii napätia v ázijskom regióne. Síce tvrdia, že rozmiestnenie ponoriek s jadrovými zbraňami má slúžiť ako odstrašujúci prostriedok pre mimoriadne nevyspytateľnú Severnú Kóreu, ale to je len dymová clona ako vyprovokovať Čínu k reakcii.

Taktiež tento krok od spojených štváčov amerických treba chápať v kontexte vyjadrení Ruska, ktoré na snahu Južnej Kórey dodať zbrane Ukrajine reagovalo tak, že ak tento krok Južná Kórea urobí, tak Rusko vyzbrojí Severnú Kóreu ako odvetný krok. A tu zjavne spojení štváči americkí vycítili šancu a vybrali si už aj obeť na zástupnú vojnu proti Číne. Alebo skočili do pasce?!

Rusko a Čína majú dnes mimoriadne vzájomne výhodné vzťahy, spolupracujú takmer v každej oblasti, a dokonca aj organizujú spoločné vojenské cvičenia a vymieňajú si vojenské technológie. Spolu nastoľujú nový svetový poriadok. Je veľmi nepravdepodobné, žeby sa Rusko pokúsilo vyzbrojiť Severnú Kóreu, už len kvôli vzťahu s Čínou.

P.S.: Tak, ako USA vyprovokovali zástupnú vojnu na Ukrajine proti Rusku, tak sa zjavne snažia vyprovokovať zástupnú vojnu proti Číne a ich obetným baránkom môže byť práve Južná Kórea. To je tá slávna liberálna demokracia a boj za slobodu v praxi.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v ich kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00, aktualizované: 07:40

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.