Založ si blog

Fico a Putin mantrou Hegera

Inflácia je ekonomický pojem, ktorým sa v národnom hospodárstve označuje nárast cien za tovary a služby, čo má za následok zníženie kúpnej sily peňazí. V praxi to znamená, že napr. pri nákupe potravín zaplatíme za rovnaký nákup viac peňazí ako sme platili napr. pred rokom. Strata kúpnej sily peňazí znamená teda zdražovanie.

Podľa dát zverejnených Eurostatom sa znehodnocovanie peňazí na Slovensku pohybuje na úrovni až 14,8%. V rámci štátov EÚ patríme medzi tých najhorších a podotýkam, že Česko, Poľsko a Maďarsko nemajú euro. Netreba sa teda čudovať, prečo obyvatelia Slovenska uviedli zdražovanie ako najväčší problém, ktorý majú. Povedzme si na rovinu, že keď sa bavíme o hodnote 14,8%, tak sa jedná o tzv. cválajúcu infláciu, kedy peniaze strácajú svoju hodnotu naozaj VEĽMI RÝCHLO. Sporiteľom sa znehodnocujú úspory, dlžníci nie sú schopní splácať svoje dlhy a sú nútení sa stále viac a viac zadlžovať. Toto však nie je len ekonomická teória, ale aj každodenná krutá realita čoraz väčšieho počtu obyvateľov Slovenska. Čoraz viac ľudí živorí, nedokážu si z mesačnej mzdy vykryť ani základné potreby a sú teda nútení žiť na dlh, resp. požičiavať si peniaze za mimoriadne nevýhodných podmienok. A to, že Slovensko je rajom pre úžerníkov, vieme. Mimoriadne sa im tu darí, veď jeden to dotiahol až na prezidenta. A podľa prognóz sa situácia bude naďalej zhoršovať aj v nasledujúcich rokoch, čo teda určite nikomu na optimizme nepridá.

Dezolát, teda demokrat Heger, samozrejme pozná príčiny tohto neblahého stavu. Ako obvykle veľmi odborne hádže vinu za zlyhania, amaterizmus a častokrát aj absolútne nepochopiteľnú nečinnosť celého tohto zlátaného OĽaNO+SaS+Za ľudi+Sme rodina+Čaputová mačkopsa na Fica alebo Putina. Áno, sankcie, ktoré sme uvalili proti Rusku, nás naozaj poškodzujú. Ale tie neuvalili ani občania SR, ani Fico, ani Putin, ale práve takí ako Heger, Matovič, Čaputová, Sulík, Kollár či Remišová. Takže, kto je zodpovedný za to, že stav inflácie na Slovensku je v porovnaní s inými štátmi EÚ taký žalostný?! Dúfam, že to občania veľmi dobre vedia a vo voľbách to týmto doslova naničhodníkom a darebákom zrátajú aj s úrokmi.

P.S.: Ako títo “experti” riadia Slovensko sa odzrkadľuje aj na činnosti parlamentu. Namiesto toho, aby ten vládny mačkopes predkladal návrhy takých opatrení a zákonov, ktoré naozaj obyvateľom SR pomôžu, tak riešia sa práva psov, mačiek a sliepok, pornografia či dúhová sexuálna výchova na prvom stupni základných škôl alebo pomáha sa Ukrajine likvidovať ju. A keď sa aj nejaká pomoc schváli, tak jednou rukou dajú a druhou rukou ešte viac zoberú a situáciu tak len a len zhoršujú. Odbornosť a riadiace skúsenosti by mali byť hlavnou požiadavkou na vládnutie do budúcna, inak Slovensko nedopadne dobre.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Medveď / Rys / Vlk /

Zákon k situácii s medveďmi je podľa Gröhlinga nebezpečný. Rieši aj vlkov, šakaly či ohrozené rysy

18.04.2024 17:14

Poslanec za SaS Alojz Hlina identifikoval v novele šesť chýb.

Branislav Zurian, Matúš Šutaj Eštok,

Inšpekcia bola podľa Zuriana vo veľmi zlom stave. Šutaj Eštok: Už nebudú nikoho kryť, Spišiak: Chaos pokračuje

18.04.2024 17:00

Kým podľa súčasného ministra vnútra Šutaja Eštoka (Hlas) sa všetko, o čom hovoril, ukázalo ako pravda a na vine sú bývalé vlády, podľa exministra Mikulca a poslanca Spišiaka sme sa nedozvedeli nič.

Budmerický kaštieľ

Chce ministerka Šimkovičová kúpiť kaštieľ v Budmericiach? Rezort kultúry to popiera

18.04.2024 16:20

Rezort kultúry sa ohradzuje voči lživým tvrdeniam o kaštieli v Budmericiach.

kvety, mráz, ľad, jabloň

Meteorológovia varujú pred snehom a mrazmi, môžu poškodiť úrodu

18.04.2024 16:08

Výstrahu vydali vo štvrtok aj českí experti.