Založ si blog

Ďalšia „atomofka“ od Matoviča

Nie je tomu tak dávno, čo kráľ populizmu Matovič sľuboval 500€ „atomofku“ každému občanovi za účasť vo voľbách, čo samozrejme odprezentoval verejnosti a poslancom NR SR tak, že v žiadnom prípade sa nejedná o kupovanie si hlasov a je to len pomoc pre ľudí. Každému príčetnému človeku je jasné, že je to skoro ako volebná korupcia. Tento populistický návrh zákona mu však neprešiel a zostali mu už len tie povestné medové fúzy, ktoré teraz bude voličom ťahať popod nos a svojim britkým jazykom bude osočovať poslancov, ktorí si zachovali triezvy rozum a odmietli tento jeho pokus o volebný podvod.

Ako inak, Matovič sa naďalej snaží Slovensko bombardovať svojimi populistickými „atomofkami“ a chce odpúšťať dane vo veľkom. Tentokrát však neútočí občanom na ich občianske a demokratické práva, ale predložil návrh zákona, ktorým chce vo veľkom odpúšťať dane matkám a mladým ľuďom do 25 rokov. Samozrejme, ľúbivá a citlivá téma vzhľadom na to, že dopady inflácie a zdražovania doliehajú na čoraz väčší počet ľudí a rodín. Lenže, takéto opatrenia typu jednou rukou Matovič dáva a druhou rukou iná časť štátnej a verejnej správy berie, primárne matkám a mladým rodinám nepriaznivú finančnú situáciu nezmenia, ale iba si tak kráľ populizmu Matovič vylepší svoj pošramotený imidž a oblbne zopár voličov v nadchádzajúcich voľbách.

V dôvodovej správe predkladaného návrhu zákona Matovič uvádza:

Matky bez daní.
Ženy, ktoré sa rozhodnú stať matkami, vedia, že spoločnosť ich za roky venované výchove detí odmení tým, že budú mať výrazne nižšie platy ako muži a ženy bez detí. Návrhom zákona túto krivdu naprávame tým, že matky detí do 15 rokov nebudú platiť zo svojej mzdy daň z príjmu. Návrh zákona určuje pre tieto matky špeciálnu výšku nezdaniteľnej časti mzdy, čo ich oslobodí od platby dane z príjmu do výšky cca 2 tisíc eur mesačne v hrubom. V prípade vyššieho príjmu matky, z príjmu presahujúceho cca 2 tisíc eur mesačne, z neho už matka daň príjmu platiť bude musieť.

Mladí bez daní.
V prípade, ak je daňovníkom mladý človek, ktorý nedosiahol vek 25 rokov, návrhom zákona ho oslobodzujeme od platenia dane z príjmu. To znamená, že mladí ľudia budú môcť od 15 rokov počas nasledovných desiatich rokov pracovať bez platenia dane z príjmu, čo bude motivovať mladých ľudí zostať žiť a pracovať na Slovensku. Návrh zákona určuje pre týchto daňovníkov špeciálnu výšku nezdaniteľnej časti mzdy, čo ich oslobodí od platby dane z príjmu do výšky cca 2 tisíc eur mesačne v hrubom. V prípade vyššieho príjmu daňovníka, z príjmu presahujúceho cca 2 tisíc eur mesačne, z neho už daňovník daň príjmu platiť bude musieť.

P.S.: Len zabudol dodať, že táto “atomofka” by urobila dieru do štátneho rozpočtu skoro vo výške pol miliardy eur. Miliarda sem, miliarda tam, veď zadlžíme Slovensko ešte viac a posledný nech zhasne alebo po nás potopa. Ale ako marketingový kráľ si určite zaslúži ocenenie, lebo isto sa nájdu jedinci, ktorí mu na tento “lacný” trik znova naletia.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Ukrajinskí vojaci ďakujú Slovákom za zbierku na muníciu

Zbierka na muníciu raketovo rastie. Ďakujeme, bratia Slováci, odkazujú ukrajinskí vojaci z frontu

19.04.2024 16:30

Ciieľ bol najskôr vyzbierať jeden milión eur. Vzhľadom na obrovský ohlas a ochotu posielať peniaze obrancom, je zbierka bez finančného a časového limitu.

SR prezidentka kultúra predstavitelia prijatie BAX

Čaputová: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti

19.04.2024 15:31

Štát má vytvárať predpoklady a podmienky pre kultúru a nie ju politicky ovládať, vyhlásila prezidentka.

Irán / vlajka / zástava /

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia. Muž sa tam vyhrážal, že sa vyhodí do povetria

19.04.2024 15:01, aktualizované: 15:20

Muža polícia zadržala. Zásahová jednotka ho prehľadala a žiadne výbušniny u neho nenašla.

Medveď

V košickej zoo sa Xene narodilo medvieďa Ares

19.04.2024 13:08

Jeho genetická hodnota je mimoriadne cenná pre európsky záchranný program.