Založ si blog

„Sľuby Ukrajini, Herojam sľuby“

„Sľuby Ukrajini, Herojam sľuby!“

Na samite vo Vilniuse dala „elita“ NATO „herojovi“ Zelenskému jednoznačne najavo, na čo a komu skutočne slúži územie a ľud Ukrajiny. Tie isté sľuby o členstve ako v roku 2008 v Bukurešti, tie isté rozprávky ako Ukrajina nemôže prestať bojovať proti Rusku a ako sa tá rozhodujúca pomoc zo strany Západu blíži, len aby ešte chvíľu vydržali vo vojne a v žiadnom prípade ani len nerozmýšľali nad mierom. A za odmenu, ak raz bude po vojne a Rusko bude porazené, tak Ukrajina sa stane oficiálnym členom toho „elitného“ klubu, ktorý bráni slobodnú a demokratickú LGBTI+ civilizáciu. Ale ešte predtým vytúženým členstvom v NATO, dnes už asi ani nie veľkého počtu Ukrajincov, budú dodané posledné zvyšky starých skladových zásob munície a zbraní z čias studenej vojny, ktoré svoj osud spečatia na bývalom území Sovietskeho zväzu, použijú sa posledné zvyšky ukrajinskej armády a potom sa uvidí, ktorým smerom sa posunú červené čiary a frontová línia.

Rozkaz z USA znel jasne: Bojovať do posledného Ukrajinca! (a potom Slováka, Čecha, Poliaka, Maďara…atď.) Treba rozlišovať medzi USA a NATO, pretože konkrétne ciele a záujmy nie vždy medzi sebou korešpondujú, aj keď je všeobecne známe, že USA v rámci NATO diktujú hlavný kurz a na svoje vazalské štáty majú páky, za ktoré vedia v prípade potreby poriadne zatiahnuť. Totižto, nie všetci členovia NATO (asi len okrem USA, VB a Čaputovej) majú záujem na provokovaní Ruska a na snahe USA rozšíriť vojnu do celej Európy, resp. celého sveta, a preto by boli najradšej, keby čo najskôr začali mierové rokovania. Ale USA potrebujú, aby Ukrajina bojovala čo najdlhšie, aby oslabovala Rusko, aby sa vyprázdnili muničné sklady a zničila stará technika, aby hlavne vojensko-priemyselný komplex USA mohol nanovo prezbrojiť, najlepšie, celý svet. Spojení štváči americkí nemajú záujem na tom, aby Ukrajina vyhrala alebo aby bola „slobodná“, oni potrebujú bojujúci rusofóbny banderovský Kyjev, ktorý požaduje ich zbrane v čo najväčších množstvách, veď aj tak to napokon zaplatia Európania. Spojení štváči americkí by boli najradšej, keby je Ukrajina riadnym členom NATO ešte dnes, aby ruského medveďa rozzúrili na 100% a nielen na cca. 20% (vojenskej sily) ako je tomu teraz na východoukrajinskom fronte, a aby sa celé NATO muselo po hlave vrhnúť do vojny, ktorá by okamžite prerástla do 3. svetovej. Celé NATO sa však nehrnie tak horlivo do priamej konfrontácie s Ruskom a jeho čínskym spojencom ako do toho USA tlačia Ukrajincov. Lenže, aj keď všetko to, čo sa deje na Ukrajine, nesie všetky známky vojny a de facto aj vojnou je, tak de iure nikto nikomu doposiaľ vojnu nevyhlásil a to dáva obrovský manévrovací priestor všetkým zainteresovaným stranám.

Ale, čo ak sa ten manévrovací priestor po dohodách a zámeroch z Vilniusu extrémne zmenšil a z Ukrajiny sa stál tlakový hrniec zahrievaný jadrovým palivom. Totižto, ihneď po skončení samitu „niekto“ začal opäť útočiť na jadrové elektrárne, tentokrát už aj na území Ruska, čo nás posúva k 3. svetovej vojne tak blízko, že možno už aj začala, len si to ešte nikto oficiálne netrúfol povedať nahlas a verejne.

P.S.: Albert Einstein: „Neviem, čím sa bude bojovať v tretej svetovej vojne, ale v štvrtej to budú palice a kamene.“

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

mrož, ryba

Poľský turista dostal vysokú pokutu za to, že sa na Špicbergoch príliš priblížil k mrožovi

28.04.2024 07:24

Turista z Poľska pri návšteve nórskeho arktického súostrovia Špicberky dostal pokutu za to, že sa až veľmi priblížil k mrožovi.

Boroďanka, vojna na Ukrajine

ONLINE: Pokračujú tuhé boje o Očeretine. Ukrajina dúfa, že americká pomoc zvráti situáciu na fronte

28.04.2024 07:15, aktualizované: 07:37

Ukrajina očakáva, že zahraničná vojenská pomoc vrátane munície a zbraní pomôže zvrátiť situáciu na frontoch v Bachmute a Avdijivke aj v iných oblastiach.

Izrael / Vojak / Armáda / Gaza /

Niektorí z rezortu diplomacie USA pochybujú o legálnom použití amerických zbraní Izraelom

28.04.2024 06:25

"Vážne znepokojenie z nedodržiavania" humanitárneho práva počas vojny v Pásme Gazy Izraelom vyjadrili štyri zložky rezortu americkej diplomacie.

Abrams, Ukrajina

Tankom Abrams sa na Ukrajine nedarí. Vyskúšajú ruskú korytnačiu taktiku?

28.04.2024 06:00

Ukrajina dostala od USA 31 tankov Abrams M1A1. O päť už prišla a ďalšie tri boli poškodené.