Založ si blog

Vlaky bez sprievodcov, parlament bez poslancov? !

Chýbajú financie, špajza je už „konečne“ prázdna, lenže tentokrát za to nemôže Fico, ale Matovič a jeho prvá, aj druhá vláda „odborníkov“. Chýbajú financie skoro na všetko. Na mzdy učiteľov, zdravotných sestier, lekárov, chýbajú peniaze v zdravotníctve, v sociálnej oblasti, v školstve, v doprave, proste úplne všade. Azda platíme dane a odvody do čiernej diery? Kto všetko je zodpovedný za marazmus, v ktorom sa ako štát nachádzame a kedy budú voči zodpovedným vyvodené dôsledky?!

Najnovšie vraj na východe republiky od 1. júla začnú premávať vlaky bez sprievodcov. Fajn, „len“ cca 30 ľudí príde o prácu, treba predsa šetriť, treba modernizovať, ale prečo práve šetriť na ľuďoch v najchudobnejšej časti Slovenska?! Vraj, ak pristúpite do vlaku na nejakej zastávke, lístok si kúpite cez SMS alebo aplikáciu. Je nebodaj povinnosťou každého Slováka mať k dispozícii mobilné zariadenie a platiť si dátové služby?! Chápem, že doba je moderná a väčšina z nás mobilné zariadenie má, ale poznám mnohých, ktorí prežívajú od výplaty do výplaty a niekedy nie sú proste schopní zaplatiť si kredit na mobile, lebo nie všetci sú vládni papaláši s miliónovými majetkami, ktorých nezaujíma bežný Slovák. Čo starší cestujúci, ktorí v malých obciach možno ani mobil nemajú a nie to ešte, aby vedeli pracovať s mobilnými aplikáciami.

A čo tí 30 zamestnanci, ktorí pravdepodobne prídu o prácu, aj keď údajne idú do dôchodku alebo na iné pozície (otázkou je aké, a ako platené). V hladovej doline? Trápi to niekoho?! Áno, je potrebné šetriť v rezorte dopravy, kde je na čele Andrej Doležal, nominant Sme rodina, ale nech začne šetriť nie na ľuďoch, ale možno na vozovom parku riaditeľov, na ich kancelárskom vybavení, nech šetrí v administratívnych budovách, možno nech menej svieti, nech robí transparentné verejné obstarávania….

Ďalším skvelým nápadom je, aby IC vlaky nezastavovali všade, kde doposiaľ. Veď tí, ktorí cestujú vlakmi, sú iste zbohatlíci, ktorí sa z jedného mesta presunú do mesta, kde IC vlak štartuje a najlepšie letecky. To je také proklientské, proľudské. Zrušme a zdevastujme všetko, čo ešte ako tak funguje. A zrušme a zlikvidujme to najskôr na východnom Slovensku! Rovno vymažme okresy ako Medzilaborce, Humenné, Bardejov, Gelnica, atď. z mapy Slovenska, to bude najjednoduchšie riešenie našich vládnych expertov, všakže?!

P.S.: Navrhujem zrušiť aj všetky pozície ministrov, veď ministerstvám sa bude dariť určite o dosť lepšie, možno by bol zaujímavý aj parlament bez poslancov! Vážení predstavitelia vlády, prestaňte už dohadzovať nadhodnotené štátne zákazky svojim kamošom a spriateleným osobám, prestaňte nakupovať luxusné vládne limuzíny, prestaňte cestovať na zbytočné zahraničné pracovné cesty, prestaňte míňať na nepotrebné veci, na dary a zbrane Ukrajine a začnite konečne myslieť na ľudí, na občanov Slovenska, a to hlavne tých, ktorých vy nazývate opicami, dezolátmi, lúzou!!! Lebo z daní a odvodov tej, podľa vašej terminológie, lúzy, opíc a dezolátov žijete!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

ocenenie, prezidentka, Andrej Matišák

Prezidentka ocenila redaktora Pravdy. Čaputová odovzdala Matišákovi medailu súvisiacu s výročím vstupu do NATO a EÚ

30.04.2024 16:35

Prezidentka Slovenskej republiky sa poďakovala 28 osobnostiam za ich prínos v kontexte členstva štátu v Európskej únii a Severoatlantickej aliancii.

parlament, fico

Nájde sa 90 poslancov? Gašpar zhodu pri ústavných sudcoch neočakáva. Opozícia hovorí, že sa čaká na Ficove rozhodnutie

30.04.2024 16:30

Zástupcovia opozície hovoria o obštrukcii a o tom, že koalícia čaká, či bude sa bude chcieť uchádzať o post aj Robert Fico.

France Macron

Uvidia Parížania Macrona plávať v rieke? Minister spravodlivosti sa nepridá, lebo mu prekáža teplota vody

30.04.2024 15:00

Od leta 2025 umožnia ľuďom zaplávať si v Seine, v ktorej platí zákaz kúpania už od roku 1923. Pozdĺž troch úsekov rieky budú mať k dispozícii šatne i sprchy.