Založ si blog

Ako si splniť svoj podnikateľský sen na Slovensku a dosiahnuť úspechy na americký spôsob? !

Možno stačí len získať ochrannú známku „NÁŠ ČLOVEK“.

Pellegrinimu nepomôžu v boji proti korupcii ani 4 úrady na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, ak Richter a jemu podobní ministri budú vytvárať podhubie pre korupciu. V súčasnosti totiž stále platí, ak máte štatút chráneného oznamovateľa, je to len zdrap papiera.

Teda malý návod ako sa stať úspešným a ako sa zisky dostavia raketovou rýchlosťou.

Najdôležitejšie je vytipovať si oblasť, v ktorej chcete podnikať. Odporúča sa taká, v ktorej sa nepohybuje veľa konkurenčných spoločností, ale len napríklad 5 (spoločnosti podnikajúce v oblasti overovania plnenia požiadaviek bezpečnosti technických zariadení). Teda celkom dobrý predpoklad, že sa Vám bude dariť. Len pre ukážku, aké tržby dosahujú už na trhu etablované spoločnosti:

Technický skúšobný ústav Piešťany, š.p.  https://www.finstat.sk/00057380

E.I.C. Engineering inspection company s.r.o. https://www.finstat.sk/36670901

TÜV SÜD Slovakia s.r.o.   https://www.finstat.sk/35852216

Technická inšpekcia, a.s. https://www.finstat.sk/36653004

Ďalším krokom k rozbehnutiu podnikania je ten správny názov spoločnosti. Najlepšie taký, ktorý evokuje, že sa jedná o štátnu inštitúciu, resp. inštitúciu, ktorá garantuje, že ňou poskytnuté služby budú asi v súlade so zákonnými požiadavkami. Bude budiť dojem váženej štátnej inštitúcie, napríklad Certifikačný a inšpekčný orgán SR, s.r.o. Na zaregistrovanie takejto spoločnosti možno budú postačovať menšie známosti v okresnom meste. Prípadne, to pôjde aj bez známosti, ktovie.

A teraz poďme bližšie k jadru veci. Keďže tam, kde podniká málo spoločností, jedná sa prevažne o prísne regulované oblasti. Nevadí, podáte si žiadosti na príslušné inštitúcie a požiadate o vydanie dôležitých oprávnení. V tomto prípadne žiadosť o vydanie oprávnenia na overovanie plnenia požiadaviek bezpečnosti technických zariadení (ďalej „OPO“).  Konkrétne požiadavky na vydanie OPO sú stanovené v § 14 a 15 zákona č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci. Zákon vyžaduje určité akreditácie na rôzne činnosti.

Doručia Vám však rozhodnutie, že podmienky nespĺňate, pretože potrebné akreditácie jednoducho nemáte. Netreba zúfať. Stále je tu možnosť získania ochrannej známky „NÁŠ ČLOVEK“. Najlepším riešením je začať hľadať teda iné cesty a cestičky, najlepšie k tomu najpovolanejšiemu, a to ministrovi, resp. štátnemu tajomníkovi. Keďže situáciu sa nedarí riešiť, rýchlym a jednoduchým riešením bude konateľa Vašej novej spoločnosti dosadiť za generálneho riaditeľa inštitúcie, ktorá takéto oprávnenie vydáva. V tomto prípade je dôležité stať sa generálnym riaditeľom Národného inšpektorátu práce a ešte, aby sa firme darilo do budúcna je potrebné obsadiť aj post riaditeľa Inšpektorátu práce Bratislava. Väčšia garancia úspechu. Aby to nebolo nápadné, firmu treba prepísať na rodinných príslušníkov či známych http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=228904&SID=6&P=1. Trochu vyčkáte, pretože existujú ľudia, ktorí v tejto oblasti fungujú a sledujú ju. Keďže sa pár mesiacov nič vážne neudialo, máte otvorenú cestu a oprávnenie si vydáte (teda teraz už Vašim rodinným príslušníkom a známym). Medzitým nemáte čas sa venovať napríklad príjmom z pokút. Prečo? Lebo dôležitejšie sú zisky a podnikanie. Pokutovať firmy, ktorým „Vaša“ spoločnosť poskytuje služby by nebolo najvhodnejšie, však?

Zhodou náhod „Vaša“ firma spolupracuje s firmou Vašej manželky, veď to hádam nie je trestné pomôcť svojim blízkym (http://foaf.sk/firmy/307834).

V počiatku sa Vám veľmi nedarí, ale s ochrannou známkou a so správnymi ľuďmi na správnych miestach to už ide oveľa ľahšie a Vaše tržby a zisky už naberajú raketový štart (https://finstat.sk/46572571). Teda tržby Vám stúpnu o 422% a zisk o 172%. A to ešte je len v čele úradu „NÁŠ ČLOVEK“ pár mesiacov. Oveľa lepšie úspechy budú, keď FinStat zverejní tržby a zisky za rok 2018, to už „Vaša“ s.r.o. fungovala aj s oprávnením na overovanie plnenia požiadaviek bezpečnosti technických zariadení.

Predpokladám, že náš premiér má takýchto ľudí s ochrannou známkou „NÁŠ ČLOVEK“ v každom rezorte. Teda nie úrady na ochranu oznamovateľov protispoločenskej činnosti, ale noví ministri a zrušenie úradu na vydávanie ochranných známok je jediným možným riešením.

Vážený pán minister, byty v BONAPARTE sú už síce obsadené, ale koľko stojí takéto krytie vo Vašom rezorte? Určite to bude zaujímať aj verejnosť, ktorú sa snažíte zaslepiť smiešnymi vianočnými príspevkami či zvyšovaním minimálnych miezd, resp. úpravou taríf v štátnej či verejnej správe. Realitou je, že títo ľudia žijú od výplaty k výplate, častokrát v tichosti z obavy, že prídu o zamestnanie a Vašim záujmom je bohapustý biznis. Čas sa kráti aj Vám, preto pridajte v biznis záujmoch, tak ako je to aj pri dovoze lacnej pracovnej sily zo zahraničia. Tam to je možno ešte lukratívnejšie ako bezpečnosť a ochrana práv zamestnancov.

 

Nechcem nikoho obviňovať nedajbože z korupcie, však je to len veľká zhoda náhod?!

 

 

 

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

Izrael Palestína Hamas Vojna humanitárna pomoc

Súdny dvor nariadil Izraelu, aby nebránil humanitárnej pomoci smerujúcej do Gazy

28.03.2024 21:38

Hlavný súdny orgán OSN reagoval na podnety Juhoafrickej republiky. Tá obvinila Izrael z genocídy.

Tragická nehoda slovenského autobusu v Chorvátsku.

Autobus v JAR sa zrútil z mosta, zahynulo 45 cestujúcich

28.03.2024 21:15

Nehodu prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.