Založ si blog

Buďme vďační za „hrobárov“ Matoviča a Sulíka

Koronavírus neohrozuje len naše telesné a duševné zdravie, ale aj zdravie globálnej ekonomiky, vrátane tej našej. Ak sa nakazíme nejakou chorobou, tak náš imunitný systém má vytvorené mechanizmy, ktorými sa pustí do boja proti chorobe. Avšak, ak nemáme imunitný systém v dostatočnej kondícii, alebo náš imunitný systém je nesprávne nastavený, tak sme veľmi zraniteľnými. Jednak voči útokom zvonka (napr. vírusy, baktérie, karcinogény) a jednak nás ohrozuje aj náš vlastný imunitný systém (napr. vrodené poruchy, nesprávna regulácia homeostázy), ktorý nám svojím zlým nastavením dokáže ublížiť až tak, že nám privodí smrť. Čiže zabije nás vlastný imunitný systém. Keď si predstavíme našu krajinu ako živý organizmus, tak práve ekonomika (hospodárstvo) je imunitným systémom našej krajiny, ktorého úlohou je zabezpečiť zdravý a plnohodnotný život pre všetkých svojich občanov.

Dnes čelíme situácii, kedy sme pre ochranu našej krajiny voči útokom zvonka, nielen koronavíru, prijali aj cez svojich volených zástupcov nevyhnutné opatrenia, ktorých úlohou je ochrana našej krajiny v boji proti týmto vonkajším nepriateľom. Avšak kroky, ktoré sme pre svoju ochranu museli podstúpiť, odhalili a spustili v našom „ekonomickom imunitnom systéme“ jeho vnútorné poruchy a samovražedné nastavenie. Tieto imunitné poruchy v našom ekonomickom systéme ešte len na nás začali „ceriť zuby“ a náš „ekonomický imunitný systém“ už začal kolabovať a nevie ako sa účinne brániť.

V prípade ohrozenia života sa v každom normálnom živom organizme aktivuje pud sebazáchovy, vydá zo seba maximum zostávajúcej životaschopnej energie a pustí sa do boja. V prípade našej krajiny, sa môže jednať o posledný boj, ktorý pod vplyvom presily vonkajších nepriateľov a vnútorných samovražedných systémov nebude mať nárok na prežitie.

Vďaka koronavírusu sme snáď včas odhalili žalostný stav nášho „ekonomického imunitného systému“. Dúfajme, že našu krajinu ešte dokážeme zachrániť a pre naše budúce generácie vytvoriť nový, podstatne silnejší „ekonomický imunitný systém“. Cena, ktorú zaplatíme za novú „imunitu“ našej krajiny bude tá najvyššia, ale je to naša jediná nádej. Našťastie našu veľmi chorú 30 ročnú ekonomiku sa pokúsia udržať pri živote tí najpovolanejší „hrobári“ Matovič a Sulík. Títo dvaja jej akurát pomôžu do hrobu, a tým vytvoria priestor na vznik našej novej vnútorne silnej „ekonomickej imunity“. Iba tak, ako krajina prežijeme.

Nový ekonomický systém našej krajiny by mali budovať skutoční ekonómovia, ktorí ekonómii rozumejú a ekonomiku vidia práve ako imunitný systém v živom organizme. V demokracii by sa spoločnosť mala správať voči sebe samej zodpovedne a mala by dbať o to, aby ju neriadili kadejakí bábkoherci, zabávači, cirkusanti, kaderníci, zlodeji, mafiáni, podvodníci, úžerníci a v neposlednom rade samozvaní odborníci – novodobí aktivisti.

PS: Pán Matovič a Sulík len tak ďalej, pochovaním ekonomiky si splníte svoju úlohu a potom Vás už viac nebudeme potrebovať. Poďakujeme Vám a veríme, že spolu s Vami odtiaľto vypadnú všetci Vám podobní. Teraz už nestačí len tárať a predvádzať sa.  Po tomto sa hádam mnohým otvoria oči.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Thunbergová

Švédska prokuratúra obvinila Gretu Thunbergovú z občianskej neposlušnosti

23.04.2024 19:35

Súdy v minulosti už dvakrát uložili celosvetovo známej aktivistke pokutu za občiansku neposlušnosť na klimatických protestoch.

R1 BB - Slovenská Ľupča, kameň, poklepanie

Odštartovali výstavbu dôležitej cesty na R1. Šoféri sa však na tri roky musia obrniť trpezlivosťou

23.04.2024 18:52

Preťažený úsek, na ktorom pomerne často dochádzalo aj k nehodám, sa konečne skvalitní. Nová štvorprúdová rýchlostná cesta by mala byť hotová do dva a pol roka.

Eurovoľby / Štrasburg / Európsky parlamentu /

Prieskum: Vo voľbách do europarlamentu by uspeli najviac PS, Smer a Hlas

23.04.2024 18:46

Do Európskeho parlamentu by sa nedostali SNS, Slovensko, Za ľudí ani Demokrati.