Založ si blog

Bude Matovič prijímať migrantov? !

Európska komisia obvinila Česko, Maďarsko a Poľsko z odmietnutia povinných kvót na migráciu, vraj pre údajné porušenie európskeho práva. Viac v článku Poľsko, Maďarsko a ČR porušili právo EÚ, keď odmietli prijať utečencov .

Slovensko takémuto obvineniu nečelí práve preto, že sme pristúpili na prijatie podľa všetkého „malého“ počtu utečencov. A tak sme sa vyhli údajnému porušeniu európskeho práva. Týmto ústupkom sme sa „lišiacky“ vyhli súdnemu konaniu (Migračné kvóty: Komisia začne právne konanie proti V3, Slovensko vynechala ). Avšak, tento krok jednak podkopal naše vnímanie v očiach našich partnerov vo V4, pre ktorých sa môžeme javiť ako nespoľahlivý zradný spoluhráč, a tiež naši vtedajší politici ukázali, že sú vydierateľnými a Brusel má na nich páky, vrátane niektorých, ktorí sa radi prezentujú ako anti-imigrační. Tak by stálo za zváženie či by nebolo vhodné v rámci tajných služieb preveriť, či došlo k vydieraniu a zastrašovaniu našich politikov, resp. prečo v rámci V4 nepostupovalo aj Slovensko rovnako. Možno takými informáciami už aj disponujú.

Vzhľadom na momentálnu situáciu a avizované hospodárske škody, ktorým budeme čeliť a v rámci ktorých Brusel prisľúbil podporu v podobe finančnej injekcie, tak nie je vylúčené, že môže prísť k vydieraniu našej krajiny. Takéto pokusy sme už zažili, keď tu boli snahy podmieňovať čerpanie eurofondov práve prijímaním migrantov na základe povinných kvót. Čo sa týka rozsahu biznisu okolo eurofondov na Slovensku a ich prepojenia na politikov, tak pozorne sledujme či táto bruselská pomoc nie je len ďalšou „mačkou vo vreci.“ Nezabúdajme na to, že čert nikdy nespí!

PS: Pán premiér, pán predseda parlamentu, aký je vlastne postoj Slovenska k prijímaniu migrantov? Som zvedavá či vaša koaličná zmluva bude obsahovať aj body týkajúce sa prijímania tých „kultúrne nekompatibilných“.Teda k ďalšej časovanej bombe, nielen v nápore na rozpočet SR. Vaše vyjadrenia z minulosti sú totižto rozporuplné a jeden sa v tom ani nevyzná, ale slovenská verejnosť má právo vedieť, aký je aktuálny postoj Slovenska k tejto problematike.

Odborný názor nášho pána premiéra Matoviča na islam: https://www.youtube.com/watch?v=Y7RR4r1ZSHw&feature=share

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Grasalkovičová záhrada

Bratislava opäť symbolicky otvára svoje brány, konajú sa mestské dni

20.04.2024 08:57

Pripravené sú prehliadky bežne neprístupných miest, výstavy, divadelné predstavenia, koncerty, workshopy či jazdy historickými vozidlami i Propelerom na druhú stranu Dunaja.

Európska únia / EÚ / Brusel /

Hrabko: EÚ nemôže meniť eurofondy podľa výsledkov parlamentných volieb

20.04.2024 07:52

List KDH do Bruselu, ktorý žiada, aby občania Slovenska neboli trestaní odobraním eurofondov, považuje publicista za posolstvo dovnútra štátu.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.