Založ si blog

Liberálny fašista vs. Svätopluk

Redaktor denníka SME(ti), Peter Getting, má podľa jeho vlastných vyjadrení očividne problém so slovenskými dejinami a významnými osobnosťami našich dejín, a to až do obdobia Veľkej Moravy. Konkrétne ho trápi kráľ Svätopluk a jeho socha na Bratislavskom hrade. Pravdepodobne to nie je jediný duševný problém pána Gettinga, ktorý môže byť viac prejavom nenávisti voči slovenskému národu a jeho historickému a kultúrnemu dedičstvu ako prejavom liberálneho zmýšľania, ktorého hlavným znakom je „ži a nechaj žiť“. Netreba sa tomu však čudovať, veď poznáme tých slovenských ultra-liberálov, ktorí s obľubou používajú prvky fašizmu, hlavne voči príslušníkom slovenského národa.

(https://www.hlavnespravy.sk/zapade-sa-dnes-rucaju-odstranuju-sochy-rasistov-zlocincov-rozmanitych-gaunerov-pise-redaktor-dennika-do-tejto-kategorie-zaraduje-aj-sochu-svatopluka/2213436)

(https://plus.sme.sk/c/22432295/na-zapade-rucaju-sochy-zlocincov-u-nas-ich-staviame.html)

Pripomeňme si preambulu Ústavy Slovenskej republiky, ktorá je stále najvyšším právnym dokumentom nášho štátu (aj keď sa to napr. tým najviac pokrokovým liberálnym fašistom vôbec nepáči) a je záväzná pre každého občana Slovenskej republiky. Každý, kto sa nachádza na zvrchovanom území Slovenskej republiky, je povinný sa správať v jej medziach, vrátane tých progresívnych „nadľudí“.

„My národ slovenský,

pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť, v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy, vychádzajúc z prirodzeného práva národov na sebaurčenie, spoločne s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenskej republiky, v záujme trvalej mierovej spolupráce s ostatnými demokratickými štátmi, usilujúc sa o uplatňovanie demokratickej formy vlády, záruk slobodného života, rozvoja duchovnej kultúry a hospodárskej prosperity,
teda my, občania Slovenskej republiky, uznášame sa prostredníctvom svojich zástupcov na tejto ústave: …“
(https://www.nrsr.sk/web/Static/sk-SK/NRSR/Doc/zd_ustava_20190822.pdf)

V preambule je jednoznačne napísané, že slovenskí občania slovenskej národnosti, vrátane všetkých ostatných národností, aj etník obývajúcich zvrchované územie Slovenskej republiky, rešpektujú historický odkaz Veľkej Moravy, ktorá dosiahla svoju najväčšiu slávu práve za čias panovania kráľa Svätopluka, ktorého socha vadí pánovi Gettingovi, čím priamo spochybňuje preambulu Ústavy SR, ktorá je aj pre neho záväzná. Domnievam sa, že akékoľvek nabádanie alebo pokusy na odstraňovanie či likvidáciu takejto sochy, ktorá jednoznačne poukazuje na historický odkaz slovenského národa, je porušením Ústavy SR, konkrétne v tomto bode:

„Každý má právo slobodne rozhodovať o svojej národnosti. Zakazuje sa akékoľvek ovplyvňovanie tohto rozhodovania a všetky spôsoby nátlaku smerujúce k odnárodňovaniu.“
(DRUHÁ HLAVA: ZÁKLADNÉ PRÁVA A SLOBODY,Prvý oddiel: Všeobecné ustanovenia, článok 12, bod 3)

Vzhľadom na uvedené skutočnosti sa domnievam, že došlo k porušeniu Ústavy SR a orgány činné v trestnom konaní by mali podniknúť všetky potrebné kroky, ktoré zabezpečia dodržiavanie Ústavy SR na našom zvrchovanom území a všetky príslušne štátne orgány by mali konať tak, aby bola Ústava SR dodržiavaná zo strany každého občana ako mu to Ústava SR ukladá, aby nedochádzalo k porušovaniu ústavných práv žiadneho občana SR, vrátane toho, ktorý je slovenskej národnosti.

P.S. Vážený pán Getting, keď už teda hlásate, že by mala byť odstránená Svätoplukova socha z Bratislavského hradu, tak potom v Nitre na Svätoplukovom námestí sa nachádza meč kráľa Svätopluka, tak asi by bolo vhodné tiež odstrániť celé námestie a aby ste boli maximálne uspokojený, tak v okrese Nitra je tiež obec Svätoplukovo, ktorú by bolo asi tiež vhodné celú odstrániť, resp. možno Vám postačí ju premenovať..

Pevne verím, že si pre Vás príde NAKA a budete predvedený pred spravodlivosť za prejavy nenávisti voči slovenskému národu.
PS: Liberálne šialenstvo sa u nás rozmáha neuveriteľne rýchlo a zjavne nemá hraníc. Kedy sa už preberieme do reality a začneme si veci vážiť a históriu neprekrúcať?!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Britain Clinton

Brusel chce uľahčiť život v Británii aj mladým Slovákom. Použije na nich Londýn dvojaký meter?

23.04.2024 14:00

Európska komisia by rada zmäkčila nepríjemné dopady brexitu na občanov členských štátov EÚ vo veku do 30 rokov. Aký postoj zaujali politici v Londýne?

Reedukačné centrum Bystričany

PS vyzýva na zatvorenie reedukačného centra v Bystričanoch. Dochádzalo tam údajne k sexuálnemu násiliu

23.04.2024 13:36

Predstavitelia Progresívneho Slovenska realizovali vlastný prieskum zariadenia, v ktorom podľa ich slov dochádza k porušovaniu pravidiel.

medveď

Odstrelom problémového medveďa v L. Mikuláši sa bude zaoberať enviropolícia

23.04.2024 12:55

Občianska iniciatíva My sme les spochybňuje, že pri Liptovskom Mikuláši došlo k usmrteniu správneho medveďa.

Pellegrini

Web ČTK napadli hackeri, vydali správy o zmarenom atentáte na Pellegriniho

23.04.2024 12:36, aktualizované: 13:08

Udalosťou sa zaoberá česká Bezpečnostná informačná služba a ďalšie úrady.