Založ si blog

Kráľ populizmu Matovič I.

Takého populistu, ako je Matovič, nám môžu závidieť aj občania z tzv. banánových republík. Všetci si určite pamätáme ako škriekal a vzdúval sa ako moriak, keď sa verejnosti podhodilo plagiátorstvo vtedajšieho predsedu parlamentu Andreja Danka. Požadoval okamžité odstúpenie z ústavnej funkcie, odobratie všetkých titulov, uväznenie a zlynčovanie rovno na námestí vykonané rozzúreným davom, bez akéhokoľvek spravodlivého súdneho procesu.

Veď predsa Matovič je známy svojou univerzálnosťou. V jednej osobe nájdeme vyšetrovateľa, prokurátora, sudcu, kata a všetci štyria majú rovnakú tvár ako Igor Matovič. Avšak dokonalý názorový kotrmelec predviedol Matovič práve v prípade plagiátora a podvodníka Kollára, ktorého namiesto verejného lynču čudujme sa svete obhajuje. Vraj, keď chceme nastoliť poriadok, tak to musíme urobiť plošne a potrestať všetkých plagiátorov a podvodníkov súčasne. Pravdepodobne Matovič disponuje informáciami o tom, že sa môže jednať o organizovaný zločin plagiátorov a podvodníkov (čo vôbec nie je vylúčené, už len naši 3 najvyšší ústavní ničitelia sú plagiátori alebo používali tituly, ktoré im neprislúchali). Jednoducho sa dá povedať, že Matovičov meter je veľmi prispôsobivý a v prípade, že sa jedná o „NAŠICH“ ľudí a „NAŠICH“ plagiátorov a podvodníkov, tak je všetko s kostolným poriadkom a v záujme udržania tejto extrémne nestabilnej vládnej koalície urobí Matovič aj nemožné a doslova pôjde aj sám proti sebe.

Absolútne scestné predstavy Matoviča o nejakom plošnom kontrolovaní všetkých záverečných prác   v rozmedzí ani nevieme koľkých rokov spätne, je do neba volajúci populizmus, amaterizmus a diletantizmus najťažšieho kalibru. Dve najzásadnejšie chyby, ktoré tento Matovičov bláznivý plán obsahuje je to, že v žiadnom prípade zákon nemôže platiť retroaktívne a v prípade zisteného porušenia zákona sa musia aplikovať vtedy platné zákony, resp. nové zákony sa môžu aplikovať iba v prípade, že páchateľovi prilepšia. Čiže expert Matovič akurát tak môže udeliť generálny pardon všetkým plagiátorom. Druhá zásadná chyba je množstvo záverečných prác. Kto by to kontroloval? Veď u nás vzdelávací proces prebieha aj teraz a nové a nové záverečné práce pribúdajú každým rokom. Rovnako ako z právneho hľadiska, tak aj z personálneho hľadiska je tento Matovičov exces nevykonateľný. Napadá ma iba jeden dôvod, prečo Matovič takto koná. Pripravuje si pôdu na to, aby z nevyriešenia tohto problému následne mohol obviniť všetkých okolo, len on bude ten pekný, čo to chcel napraviť, ale všetci boli proti. A toto je ten dôvod, prečo je Matovič kráľom populizmu.

PS: Pán premiér, verejne Vás vyzývam, aby ste sa ospravedlnili Andrejovi Dankovi za tie zbesilé útoky voči nemu, čo ste predvádzali v minulosti. A tým nechcem nijako obhajovať plagiátorstvo Andreja Danka, rozhodne zastávam názor, že ak sa u hocikoho, aj dodatočne, odhalí plagiátorstvo, tak kľudne treba pristúpiť aj k odobratiu titulu. Ale, čo ma trápi viac na Borisovi Kollárovi sú jeho aktivity s Piťovcami, ale aj jeho súčasné podnikanie s cyperskou schránkou (https://finstat.sk/31383777/obchodny_register?fbclid=IwAR3kW5tPndyFAJiepcfW5CV5QT9nkpA9u_U512zlN__5-pP8q-UsyuWUEUQ ). Kedy sa pán premiér vyjadríte k tomu, pretože zatiaľ statočne ignorujete túto skutočnosť. Či tiež poviete, že treba preveriť všetky cyperské schránky a až potom tú Borisovu? Hlavne odvážne a pre ľudí, nepokazte si to!

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Kitzsteinhorn

Pri zrážke počas lyžovačky v rakúskom Kitzsteinhorne zahynul český občan

30.04.2024 08:47

Napriek okamžitej prvej pomoci privolaný lekár záchrannej služby konštatoval smrť českého občana.

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.