Založ si blog

Matovičove priority

Médiami prebehla správa, že kvôli zaneprázdnenosti náš premiér Matovič požiadal o zastupovanie záujmov Slovenska na stretnutí premiérov krajín Vyšehradskej štvorky (V4) s predsedníčkou Európskej komisie (EK) Ursulou von der Leyenovou českého premiéra Andreja Babiša (https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/563784-babis-zaskocil-za-matovica-v-bruseli-slovensky-premier-ma-toho-vela/).

Samozrejme sa rokovalo o veľmi „nepodstatných“ veciach pre Slovensko ako je ozdravný fond, dlhodobý rozpočet EÚ a nový pakt o migrácii. Nie je mi celkom jasné, čo môže byť dôležitejšie! Veď to sú existenčné záležitosti Slovenska v priestore Európskej únie. To bolo jednanie o budúcnosti Slovenska a sile V4 v Európskej únii. Pán Matovič si asi povedal, že po tom, ako vybavil podľa neho „najsamlepšiu“ ekonomickú pomoc pre Slovenskú republiku na svojom prvom spoznávacom výlete v Bruseli, poprosí predsa len radšej pre istotu o zastupovanie na ďalšom dôležitom stretnutí v Bruseli svojho českého kolegu. Veď tiež je to Slovák, má lepšiu angličtinu a v prvom kole vyrokoval pre Českú republiku omnoho viac finančných zdrojov (https://www.topky.sk/cl/11/1938525/Spokojny-Babis-po-druhom-dni-summitu-EU–Cesko-si-vyrokovalo-zo-vsetkych-krajin-najviac-penazi). Veru, škoda takej príležitosti, národ mohol do svojej kroniky zaknihovať nejaké ďalšie úžasné fotky hrncov, či belgických policajtov. Chýbali ešte belgické pralinky.

Žiaľ, nedalo sa pánovi premiérovi, mal dôležitejšie povinnosti, reprezentatívnu návštevu ukrajinského prezidenta, zahováranie svojho, teda pardón Pavlínkinho nemalého majetku, Kollárove stretnutia s oligarchami a iné jeho delikátnosti. Samozrejme, nezabudnime, že musí dohliadať na svoju teroristickú organizáciu s názvom „Krízový štáb“ a pravidelne hlásiť novinky zo štatistík Covid 19. Nebude predsa nezodpovedný ako jeho kolega z Čiech, ktorý nechal svoje panstvo „nestrážené“, zatiaľ čo tam zúri pandémia násobne silnejšie.

A to pánovi nenahraditeľnému Matovičovi nevadí, že takého „nezodpovedného“ premiéra ako pán Babiš poverí vyjednávaním v menej našej republiky?! Nuž, asi ani nie! Avšak oceňujem Matovičovu zodpovednosť voči pánovi prezidentovi Ukrajiny, pretože nechať ho samého s Borisom Kollárom, to je momentálne veľké bezpečnostné riziko.

P.S.: Budem taká trúfala a dovolím si v mene celého nášho národa poďakovať pánovi premiérovi, že má na srdci len tie najlepšie záujmy našej malej republiky a že teraz minimálne na Ukrajine budú vedieť, že Slovensko je zodpovedný, sebavedomý, suverénny členský štát EÚ a spoľahlivou súčasťou V4. Tu už nepomôže ani irónia. Možno z V4 časom bude V3 a my budeme len malou bezvýznamnou krajinkou, kde budeme riešiť potraty či týranie psov v osadách. Veď my žiadne ekonomické problémy podľa našej vlády nemáme.

Je nanajvýš vtipné, že Matovič nám v Bruseli dokáže urobiť hanbu bez toho, aby tam vôbec bol…

 

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.