Založ si blog

Alibistka Čaputová

Prezidentka má obrovskú dilemu kvôli referendu o predčasných voľbách. Je to pochopiteľné, nakoľko opäť ňou vymenovaná druhá vláda Igora Matoviča, pardon Eduarda Hegera, pokračuje v deštrukcii Slovenskej republiky rovnako ako tá pred ňou, a dokonca je v takmer totožnej zostave. Rekonštrukciou vlády sme získali akurát tak to, že Igor Matovič zmenil taktiku svojho opozičného boja proti svojej vláde a obetného baránka Sulíka vymenil za obetného baránka Korčoka. A za toto všetko nesie zodpovednosť priamo aj prezidentka Čaputová, keďže mala možnosť nevymenovať túto „rekonštruovanú“ vládu. Pretože, ak sa účelovo tvárila, že tí istí ľudia sa začnú správať inak len na základe toho, že si presadnú z jednej stoličky na druhú stoličku, tak sa dá len smutne zhodnotiť, že nie je prezidentkou všetkých ľudí ako to o sebe rada tvrdí, ale jej záujmy sú výlučne len v medziach záujmu udržania pri moci tohto bábkového režimu dosadeného jednou zaoceánskou veľmocou. Čo dokázala aj teraz tým, že referendum o predčasných voľbách poslala na Ústavný súd SR, na čo samozrejme má právo, ale čítam to tak, že toto právo využila len pre to, aby sa zbavila zodpovednosti a naďalej sa mohla tváriť ako nezaujatá ochrankyňa všetkých občanov a zachránila si tak zvyšky svojej politickej kredibility. Či sa jej to však podarí, je veľmi otázne, nakoľko sa tu naskytá otázka, či sa náhodou neobáva hnevu pomstychtivého Igora Hrozného. Už teraz sa môžeme tešiť na Matovičove statusy o Čaputovej, ktorú viac trápi budúcnosť svojho imidžu ako dôstojná a bezpečná budúcnosť občanov.. Zabudla už pani prezidentka, že aj ona vzišla z vôle ľudu, ktorá sa vykonala priamou voľbou? Zabudla už pani prezidentka, že občania svoju moc voleným zástupcom len prepožičiavajú a nie bezvýhradne odovzdávajú? Zabudla už pani prezidentka, že patrí do politického spektra, ktoré sa dostalo k moci po pokuse o protištátny prevrat v roku 2018?

Na vyvolanie referenda je potrebných min. 350 000 podpisov od právoplatných voličov. Tu môžeme konštatovať, že táto litera Ústavy SR bola splnená (524 013 platných podpisov). Teda, v čom je problém? Údajne by referendum mohlo byť v rozpore so základnými ľudskými právami a slobodami zvolených poslancov a mali by im tak byť krátené ich politické práva. To nemyslíte vážne, že Vás trápi takáto absurdná dilema. Politické právo je byť voleným, nie byť neodvolateľným. Občan, ako pôvodca moci, svoju moc neodovzdáva, občan moc prepožičiava, a keď sa rozhodne si vziať svoju moc späť, aby ju následne mohol v ďalších voľbách prepožičať, tak práve na to má nástroj priameho rozhodovania v podobe referenda. O tom je demokracia – vláda ľudu. Zaujímavé, že keď tu Matovič aj s vtedajším „miništrantom“ zdravotníctva robil laboratórny pokus s názvom „Celoplošné dobrovoľné testovanie“, ktoré až tak dobrovoľné predsa len nebolo, tak vtedy pani Čaputovú nezaujímalo či sú porušované základné ľudské práva a slobody niekoľkých miliónov občanov. Keď tu nikým nevolený úradník Mikas svojvôľou znásilňoval ústavu a šliapal po ľudských právach a slobodách, vydával výnimky ex post pre „našich ľudí“, vtedy nikoho z tejto bandy „slušniakov“ základné ľudské práva a slobody nezaujímali. Keď tu klbko nervov s menom Jaroslav Naď poslalo vojakov proti občanom, vtedy sa ako najvyšší veliteľ ozbrojených síl SR len ticho prizerala a nezaujímalo ju žiadne porušovanie práv občanov. A to je veľmi veľmi máličko príkladov z toho, čo tu dokázala dvakrát prezidentkou menovaná vláda v priebehu jedného roka a pár mesiacov. Keď tu zo zahraničia financované protislovenské mimovládky, ktorých odchovankyňou je aj Čaputová, nejaká herecká „elita“, vtedajšia opozícia (čo je terajšia koalícia), nejaký apolitický Šeliga, masmédiá hlavného prúdu, a to všetko za podpory vtedajšieho prezidenta Kisku, organizovali protištátny prevrat, vtedy nikoho z nich netrápilo či je takýto postup v medziach Ústavy SR. Len tak medzi rečou, v medziach Ústavy SR napr. nie je vlastizrada, úklady proti republike v spolčení sa s cudzou mocnosťou, genocída obyvateľstva, štátny teror, medicínske pokusy na ľuďoch alebo nezodpovedné hospodárenie s verejnými zdrojmi či totálna likvidácia ekonomiky. Taktiež tento koaličný mačkopes neustále vyhlasuje, že má najsilnejší mandát v histórii samostatnosti SR. Nuž, tak potom referendum o predčasných voľbách nemôže byť žiadny problém s takou podporou od obyvateľstva, dokonca ešte môže nielen utvrdiť, ale aj posilniť legitimitu ich mandátov. Tak v čom je problém? Dovolím si túto úvahu ukončiť otázkou. V čom je referendum o predčasných voľbách horšie ako protištátny prevrat?

P.S.: Čím skôr referendum o predčasných voľbách prebehne, tým skôr bude mať táto vláda AKTUÁLNE vysvedčenie od občanov! No zjavne sa boja, asi vedia, že do ďalšieho ročníka neprejdú, a preto sa snažia referendum na čele s prezidentkou bojkotovať.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.