Založ si blog

Nacistov aj NATO porazili partizáni

Po zuby ozbrojení Rambovia si nedokázali dať rady s negramotnými pastiermi kôz. Aj takto sa dá v skratke, ale presne podať príbeh 20 rokov trvajúceho vojnového dobrodružstva spojencov pod vedením USA v Afganistane. Útek spojencov nie je ani tak neúspechom ako veľkou, veľmi veľkou hanbou. Pretože obranná aliancia NATO je najsilnejším a najlepšie vyzbrojeným vojenským paktom, aký kedy existoval, a teda je zarážajúce, že za takú dlhú dobu a za také obrovské výdavky (bavíme sa o sume 300 miliónov amerických dolárov každý deň po dobu 20 rokov, uvádza to Forbes) nedokázala zvíťaziť nad mudžahedínmi, ktorí mali svoje základne v horských jaskyniach.

Hovorí sa, že karma je zdarma, a tak je tomu aj v tomto prípade, pretože prevažná časť týchto jaskynných bojovníkov bola vycvičená tajnými službami USA a Spojeného kráľovstva na partizánsky spôsob boja proti Sovietom. Naskytá sa teda otázka, aký je zmysel existencie vojensko-priemyselného komplexu NATO pod vedením USA, keď si v predstihu vychováva nepriateľa, ktorého nedokáže poraziť? Predpokladám, že kompetentní propagandisti vinníka už našli a budú to napr. tí dvaja superagenti ruskej vojenskej rozviedky, ktorí chodia po celom svete a páchajú záškodnícku činnosť, ako sú pomsty za Škripaľovu zradu Ruska, vyhadzovanie muničných skladov do vzduchu v Českej republike a možno aj preškolenie mudžahedínov na boj proti NATO. Výsledok afganského ťaženia je o to smutnejší, že pod zámienkou šírenia západných hodnôt, slobody a demokracie, boli do Afganistanu navozené obrovské množstvá moderných zbraní, ktoré tam teraz náhodou ostali voľne dostupné a už nad nimi preberá kontrolu nový vládca Afganistanu, Taliban – militantné hnutie zložené prevažne z radikálnych a ešte radikálnejších islamských fundamentalistov, ktorí budú samých seba pasovať do pozície osloboditeľov, teda tých jediných spravodlivých. Len ťažko obstojí argument, že bojovníci Talibanu aj tak tieto moderné zbrane nebudú vedieť obsluhovať, nakoľko podľa informácií sa na stranu Talibanu vo veľkom počte pridali aj vojaci bábkového režimu USA, ktorých priamo vycvičili inštruktori NATO, to znamená, že majú skúsenosti aj s obsluhou bojovej techniky NATO. Čo bude a ako sa táto bojová technika a munícia použijú sa ešte len dozvieme. Možno to bude hlavný obchodný artikel Talibanu alebo ho mudžahedíni použijú na vlastné expanzívne účely svojej svätej vojny – ťažko povedať, čo tentokrát múdre hlavy zo CIA vymysleli.

Korčok, Čaputová a liberálna kavičkáreň opäť poslušne štekajú podľa predpísaných nôt z americkej ambasády. Zuzanku, ako obvykle vôbec netrápi porušovanie základných ľudských práv a slobôd na Slovensku, netrápi ju to, že sa tu vládna junta správa k občanom ako k väzňom v Guantáname alebo v nacistickom tábore, ale už ju silno pobolieva pri srdiečku z toho, ako bude Taliban porušovať západne liberálne hodnoty, ktoré sa tam aj za našej účasti (veľmi veľmi nepatrnej) exportovali pomocou bojovej techniky. Netvrdím, že súhlasím s tyraniou voči ženám, ktorá je „normálna“ v radikálnych islamských krajinách, ale teda používajme rovnaký meter na všetkých a napr. odsúďme aj takú Saudskú Arábiu, v ktorej donedávna boli ženy považované za inventár v domácnosti. Toto sú výzvy pre svetové veľmoci a nie pre naše malé Slovensko, ktoré je rado, že vôbec je. Nás by malo trápiť, aby sme urobili všetko pre to, aby sa takéto islamské spoločenské tradície neprenášali, resp. nedovážali k nám v podobe migrantov pod záštitou zvrátených multi-kulturalistov v mene budovania Sorošovej otvorenej (rozumej chorej) spoločnosti. Spojeným štátom a NATO, bohužiaľ aj za našej účasti, sa podaril nevydaný „úspech“. Výsledkom boja proti terorizmu a pokusu o nastolenie západnej demokracie a slobody v Afganistane je zničený štát, v ktorom neexistujú ľudské práva a ktorý sa dostal pod správu radikálnych militantných fundamentalistov, ktorí nastolia totalitu a právo šaría. Skvelá práca USA a NATO, tlieskam Vám aj za ďalšiu utečeneckú vlnu, ktorá sa teraz zdvihne a zaplaví Európu. Tlieskam prezidentovi USA Bidenovi, ktorý bez hanby vyhlásil, že občianska vojna, ktorú tam USA vyvolali a 20 rokov živili, nie je problémom USA a že úlohou USA nie je hospodárska a spoločenská obnova Afganistanu, lebo však Afganci si za to môžu sami, že si tam dosadili bábkový režim USA a že im 20 rokov USA a NATO bombardovalo infraštruktúru. A v neposlednom rade tlieskam našim slovensko-americkým patriotom za ich poslušné vrtenie chvostíkom a za to, že nedokážu vo všetkej svojej dokonalosti ani len zorganizovať krízový odsun zopár občanov SR z Afganistanu. Vážení „experti“, označte ich predsa ako občanov Aliancie alebo EÚ a naložte ich do najbližšieho lietadla našich spojencov.

P.S.: Sloboda je krehká vec, vážme si to, čo máme! Nezahadzujme naše hodnoty, kultúrne tradície a nesnažme sa opičiť po západných dekadentných hodnotách. Sledujeme svet, čo sa v ňom deje každý deň a vieme, že nás nečaká nič dobré. Ale s touto našou skvelou vládou to platí dvojnásobne. Buďme najprv solidárni sami voči sebe, pretože naša spoločnosť je už tak rozvrátená, že to, čo sa udialo v Afganistane by malo byť mementom. Každá krajina si sleduje svoje záujmy, len tá naša, na čele s prezidentkou, to má momentálne akosi pomýlené…

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Russia Ukraine War

ONLINE: Trump: Prežitie Ukrajiny je dôležité aj pre USA. Hýb sa Európa, daj viac peňazí

19.04.2024 06:15

Prežitie Ukrajiny v súčasnej vojne proti Rusku je dôležité tak pre Európu, ako aj pre Spojené štáty, uviedol americký exprezident Donald Trump.

Ukrajina

Ukrajina aj Izrael. Zvládla by EÚ dva konflikty?

19.04.2024 06:00

Pre Ukrajinu hľadajú protivzdušnú obranu, na Blízkom východe chcú zabrániť stupňovaniu napätia. Na tom sa zhodli lídri krajín EÚ.

Fokker3128

Kiska lietal špeciálom do Popradu, Pellegrini na operu. Hodina letu stojí tisíce, aké sú pravidlá využívania vládnej flotily?

19.04.2024 06:00

Cestovanie kamkoľvek, bez udania dôvodu a zadarmo, účet totiž platí štátna kasa

Irán, armáda

Explózie v Iráne. Predstavitelia USA uviedli, že je to izraelská odveta, strany konflliktu zatiaľ mlčia

19.04.2024 05:45

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán ako odvetu za jeho úder, uviedli pre americké médiá nemenovaní predstavitelia USA.