Založ si blog

Sulík nech sa zbalí

Ten Sulík je fakt zvláštny človek! Na jednej strane je to tvrdý liberál, ktorý žije v utopických predstavách o tom, že trh všetko vyrieši a štát do tohto procesu nemá zasahovať, ale na druhej strane, keď práve trh „rieši“, aj vďaka neschopnosti Sulíka, tak Sulík povie, že štát mohol a mal pomôcť, ale zlý Matovič nedal peniaze.

Jediná hlinikáreň na Slovensku vďaka nenormálne drahým energiám a prehnaným únijným eko-opatreniam ukončuje svoju výrobu, čím prídu o prácu nielen zamestnanci tejto fabriky (u nás jediného druhu), ale aj na ňu naviazaní subdodávatelia a podniky pridruženej výroby. Človek by si bol pomyslel, že slovenské národné hospodárstvo, ktoré je naviazané na automobilový priemysel, si nemôže dovoliť, aby jediný producent hliníka ukončil zo dňa na deň výrobu. Čo budeme na autá montovať namiesto hliníkových plechov ukrajinské zástavy alebo Sulíkove volebné letáčiky o podnikateľských kilečkách?!

Sulík sa darmo vyhovára na Matoviča, to on je minister hospodárstva a on je zodpovedný za súčasný stav nášho upadajúceho hospodárstva, on nedokázal vyjednať priaznivé ceny energií, on nedokázal ochrániť naše národohospodárske záujmy pred hlúpymi západnými sankciami. Nie Matovič, ale on ako minister hospodárstva, pretože to všetko patrí do pôsobnosti jeho ministerstva. A on sa stále prezentuje ako ten najväčší a jediný odborník v tejto tragikomickej vládnej manéži, avšak jeho výsledky dokazujú, že od ostatných členov vlády sa svojou odbornosťou až tak veľmi neodlišuje. Toto je ďalší dôvod na okamžitú Sulíkovu demisiu.

A že sa to nedá?! Prečo teda Maďari vedia hájiť svoje národné záujmy, keď sa to nedá?! Prečo Nemci vedia obísť akékoľvek bruselské sankcie, keď sa to akože nedá?!

A na záver už len dodám, že nie je to po prvýkrát, čo Sulík poprel samého seba a pripustil, že zásah štátu v podobe pomoci bol nevyhnutný, aby si to trh „nevyriešil“ po svojom, v tomto prípade ukončením prevádzky. Áno je to tak, keď sa jedná o strategický hospodársky záujem, tak zásah štátu je absolútne opodstatnený kvôli tomu, aby sa nespustila reťazová reakcia, ktorá môže významne poškodiť celé národné hospodárstvo. Rovnako tak, by energetická infraštruktúra a výrobcovia energie mali byť pod absolútnou kontrolou štátu z hľadiska manažmentu a rozhodnutí o cenotvorbe, aby si energetické giganty v rukách zopár sociopatických miliardárov nemohli ohýbať, manipulovať a destabilizovať trh podľa toho, ako sa ráno zobudia. Výzvou blízkej budúcnosti pre Slovensko teda bude prinavrátenie energetickej infraštruktúry, produkcie a politiky do štátnych rúk. Súčasná kríza energonosičov je dôkazom toho, že je to absolútne nevyhnutné.

P.S.: Držme si klobúky, smerujeme do poriadnej búrky. Verím, že Sulík podá čoskoro demisiu spolu so svojimi spolustraníkmi a budú ho nasledovať aj ďalší “experti”.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.