Založ si blog

Trucpodnik Sulík, preč s ním

Nie je náhodou Richard Sulík nepochopeným hrdinom slovenského národa, takým trójskym koňom v radoch „liberálnych ultras“?! Dalo by sa o tom veľa diskutovať, pretože ako majster v povaľovaní liberálnych vlád, v konečnom dôsledku vždy pomohol Slovensku vyhnúť sa totálnej katastrofe a dať mu šancu na záchranu. Lenže, tu si treba jasne povedať, že Sulík zatiahol ručnú brzdu vždy iba vtedy, keď mu niektorý z koaličných partnerov urazil ego alebo nevedel dosiahnuť svoje ciele, či už tie politické, alebo biznisové. Prípadne, keď Riškovi zobrali nejakú jeho hračku alebo mu vykolíkovali ihrisko, na ktorom sa môže hrať, lebo inak dostane po hlave. No skrátka, on nie je žiadnym národným hrdinom, ale iba najznámejším trucpodnikom slovenskej politiky. Také šťastie v nešťastí, taká iskrička nádeje v liberálnych tyraniách. Zariadil povalenie Hegerovej vlády, ale tá vládne ďalej v demisii a bude naozaj „vtipné“, ak teraz SaS dodá svoje podpisy pod tú staronovú Hegerovu 76-tku, ktorá má vládu v demisii udržať pri moci až do riadnych parlamentných volieb v roku 2024. Predsa len, aj keď demonštratívne odišli z koalície, tak opozíciou boli len vtedy, keď to Sulíkovi vyhovovalo a potreboval si niečo vyjednať alebo sa „pobiť“ s Matovičom. Inak vždy poslušne poslanci SaS dodali svoje hlasy na presadenie každej vládnej pohromy pre občanov.

V skratke si vymenujme, kvôli čomu je Richard Sulík dostatočným dôvodom na to, aby sa čo najviac občanov zúčastnilo referenda o predčasných voľbách.

Totiž okrem toho, že je to tvrdý kapitalista, privatizačný „expert“ po vzore „ekonomického vlastizradcu“ Mikloša, ktorého možno považovať za jeho učiteľa a tútora z jeho politického detstva, je aj ekonomickým diletantom, ktorý svojím konaním uštedril národnému hospodárstvo niekoľko tvrdých rán, ktoré nebude ľahké rozdýchať a napraviť. Doteraz neviem pochopiť, prečo mu bolo prednejšie nevyužiť predkupné právo na získanie podielu vo Východoslovenskej energetike, čím by prišlo k 100% ovládnutiu tejto strategickej spoločnosti štátom, ale on toto predkupné právo za pár drobných „daroval“ nemeckej spoločnosti. Ďalšie, čo neviem pochopiť, sú tie jeho drísty o tom, že štát je zlým vlastníkom a pomaly aj samotný chod a existenciu štátu by mala zabezpečovať súkromná podnikateľská sféra. Lenže, keď súkromní špekulanti narobili bordel na trhu so zemným plynom a mnoho občanov sa dostalo do slepej uličky, tak zrazu, keď štátom vlastnená spoločnosť SPP upratovala ten bordel po tých súkromných špekulantoch, tak Sulík si to nevedel vynachváliť. Čo to je za schizofréniu? Ak to „expert“ Sulík nevie, tak štát je najväčším podnikateľom, vlastnícka štruktúra nie je to isté ako manažment spoločnosti a strategické podniky všetkého druhu by mali byť vo výhradnom vlastníctve štátu a ich cieľom by nemalo byť tvorenie zisku. Viď obrovský problém s cenou elektrickej energie dnes, ktorú zapríčinili takí ako Sulík. Keď chce Sulík všetko privatizovať, tak nech sprivatizuje aj stratu spôsobenú tunelovaním spoločností, napr. trestnoprávnym zosobnením alebo hmotnou zodpovednosťou za úmyselne vytvorenú stratu.

To, že si nevie predstaviť nedeľu bez teplých čerstvých rožkov, vieme všetci, ale čo keby si tie rožky upiekol v nedeľu sám v tej svojej špičkovej piecke na pizzu?! Veď on to musí chápať, že aj tí zamestnanci pekárni majú svoje rodiny, s ktorými chcú tráviť čas. Keď on bez svojej dcéry zjavne nevedel na pracovnej ceste v Dubaji vydržať ani pár dní a nechal si ju doviezť vládnym špeciálom. Tak človek by od neho aj čakal trochu empatie s ostatnými spoluobčanmi, ktorí majú tiež deti a sú z tej „nižšej“ kasty ako on a jeho rodina.

To najhoršie, čo Sulík urobil Slovensku je to, že jeho dnešný úhlavný nepriateľ, politický sok a zároveň jeho bývalý kamarát, politický partner, ktorého práve on dostal do parlamentu a uviedol ho do vysokej politiky, je práve Igor Matovič, ktorý sa dostal prvýkrát do parlamentu na Sulíkovej kandidátke. Ďakujeme Riško, nikdy ti to nezabudneme a ani neodpustíme!!

K referendu o predčasných voľbách treba prísť aj kvôli Richardovi Sulíkovi, pretože dosť bolo privatizácie a páchania ekonomickej vlastizrady, preč s ním.

P.S.: Netreba zabúdať na to, že Sulík v čase lockdownov podporoval takmer všetky šialené opatrenia Igora Matoviča, bol spolupáchateľom celoplošného testovania a aj napriek tomu, že slobody má neustále plné ústa, tak bol kolaborantom pri rozdávaní modrých kartičiek, v dobrovoľne násilnom „včeličkovaní“ tliachal niečo o slobode a zodpovednosti a podporoval šikovanie a buzeráciu občanov, ktorí sa nechceli podvoliť sociálnemu a medicínskemu experimentu. Netreba zabúdať na to, že keď mohol povaliť vládu, ktorá tu za asistencie excelencie Čaputovej odstraňovala základné ľudské práva a slobody za použitia fašistických praktík, tak Sulík len naoko vzdoroval, resp. kládol si podmienky, ale vládu nepovalil a vždy kolaboroval s matovičovo-hegerovo-čapustovským režimom na všetkých jeho zverstvách proti slovenskému národu a občanom SR.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Moulin Rouge

Vrtuľa legendárneho mlyna na streche kabaretu Moulin Rouge v Paríži sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

súdne pojednávanie, Mikuláš Černák

Zvrat v prípade Černáka. V miestnosti bol len pár minút, rozhodovať o jeho prepustení sa dnes nebude

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:06

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.