Založ si blog

Hnutie Sme Soroš rodina

Tak to “haló” okolo 21 miliónov eur pre Sorošovu Nadáciu otvorenej spoločnosti (OSF) má zaujímavú dohru. Síce formálne zmluvu za Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny SR podpísala Čaputovej nominantka Gaborčáková, ale celý proces začal v roku 2022 a vyvrcholil v roku 2023 za ministrovania Milana Krajniaka zo Sme rodina.

V pléne Národnej rady SR to dnes potvrdila priamo ministerka Gáborčaková s tým, že ak by tak neurobila, porušila by zákon. Konkrétne verejné obstarávanie a výzvy na poskytnutie nenávratných finančných prostriedkov sa uskutočnili ešte počas úradovania Milana Krajniaka z hnutia Sme Rodina.

Sme rodina sa teda už viac nemusí tváriť ako protimigračné a pronárodné hnutie.

A ešte jednu takú pikošku Vám prezradím o tých „národniaroch“ zo Sme Soroš rodina, ktorí tak vehementne obhajujú kyjevský režim a pretvarujú sa, že vojna tam začala vo februári 2022. Totižto v ich volebnom letáku z roku 2020 je uvedený nasledovný odstavec:

„Za ďalšie významné bezpečnostné hrozby považujeme medzinárodnú nelegálnu migráciu a blízke vojenské konflikty na východe Ukrajiny, na Blízkom východe a na severe Afriky. Do Európy dnes prichádzajú milióny ľudí, ktorí majú úplne odlišné civilizačné návyky ako my. A títo ľudia sú pevne odhodlaní, že sa nechcú prispôsobiť nášmu spôsobu života, ale naopak. Chcú od nás, aby sme sa my prispôsobili ich životnému štýlu. Z toho nevyhnutne plynú kultúrne konflikty, ale, žiaľ, aj teroristické útoky, ako sme toho svedkami v Nemecku alebo vo Francúzsku.“ – tento Program pomoci rodinám 2020 je stále dostupný na ich webovej stránke ako aj iné klamstvá a populistické sľuby.

Princíp „sme rodina“ sa v tomto rovnomennom hnutí aplikoval aj na iných ministerstvách, na ktoré mal vplyv práve Kollár. Veď ako si inak vysvetliť to, že štátna Slovenská správa ciest sa sťahuje z vlastných do prenajatých priestorov, patriacich súkromnej firme. Tá bola len do nedávnej minulosti ovládaná predsedom parlamentu a jeho blízkymi. Zmluva je uzatvorená medzi štátnou Slovenskou správou ciest, ktorej zriaďovateľom je ministerstvo dopravy a realitnou kanceláriou, ktorej konateľom bol v minulosti aj Boris Kollár, matka jeho druhej dcéry Stanislava Horňáková a Eva Drgoňová, členka predsedníctva hnutia Sme rodina. Dnes je jediným konateľom partner tej istej Stanislavy Horňákovej. Táto zhoda mena s bývalou konateľkou a matkou Kollárovej druhej dcéry bude teda isto len čisto náhodná.

P.S.: Všimli ste si to ticho, keď celá kauza prepukla?! Aj Boris Kollár teda patrí do okruhu podporovateľov a “agentov” Soroša na Slovensku.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Erik Tomáš

Hlas chce mať šéfa NR SR, odvoláva sa na koaličnú dohodu. Podľa Gröhlinga Danko zablokoval voľbu predsedu

28.04.2024 14:41

Pokiaľ by nebol zvolený predseda parlamentu z Hlasu-SD, strana to môže považovať za porušenie platnej koaličnej dohody.

Rafah

Abbás: Útoku na Rafah môžu zabrániť len Spojené štáty

28.04.2024 13:30

Plánovanej pozemnej operácii izraelskej armády v Rafahu na juhu Pásma Gazy môžu zabrániť iba Spojené štáty, uviedol Mahmúd Abbás.

Rusko, Deň víťazstva

Poľský minister: Západ má na výber, či porazí Rusko na Ukrajine alebo na poľských hraniciach

28.04.2024 12:48

Sikorski tvrdí, že keby Putin vyhral, bol by ako Hitler. Zmocnil by sa priemyslu a Ukrajincov by poslal bojovať ďalej na západ.