Založ si blog

Američania si hľadajú ďalšie „obetné baránky“

S blížiacim sa samitom BRICS (22 – 24. august 2023) sa vyostruje aj súboj o svetovú nadvládu, resp. existenčný zápas medzi tzv. globalistami (v ich ponímaní „kovaní demokrati“) s túžbou po jednej svetovláde, ktorá bude podľa seba ovládať všetky národy sveta a rozhodovať o ich budúcnosti a suverénnymi národmi, ktoré túžia po skutočnej slobode a chcú o svojej budúcnosti a budúcnosti svojich ďalších generácií rozhodovať samostatne, bez zásahov zvonka, vydierania a sankcionovania od samozvaného hegemóna.

Podľa oficiálnych informácií čelných predstaviteľov združenia BRICS sa na nadchádzajúcom samite budú prijímať noví členovia a taktiež je avizovaný vznik novej svetovej meny krytej zlatom, teda priama konkurencia dolára, ako rezervnej meny krytej akurát tak aroganciou americkej politiky. Aby ste pochopili vážnosť situácie z pohľadu samozvaného hegemóna, tak o členstvo požiadali aj tieto štáty: Saudská Arábia, Spojené arabské emiráty, Kuvajt a Nigéria – na ropu a zemný plyn extrémne bohaté štáty, ktoré boli dlhodobo pod vplyvom USA, ktoré sa snažia všemožne svoju dnes už len domnelú hegemóniu zachrániť za každú cenu, ale všetko, čo robia, im len zhoršuje medzinárodné vzťahy a oslabuje pozíciu a dôveryhodnosť. Zo svetového policajta č. 1 sa pomaly ale isto stáva svetový vyvrheľ č. 1.

A svetovým vyvrheľom č. 1 budú preto, že namiesto diplomacie sa snažia vyvolávať a vytvárať konflikty, vrátane ozbrojených, kde sa len dá. Provokujú Čínu cez Taiwan a Južnú Kóreu. Vyvolali konflikt medzi Ukrajinou a Ruskom a snažia sa tento konflikt rozšíriť cez svoje bábkové vlády ďalej do východnej a strednej Európy. Likvidujú ekonomiku Európskej únie a ženú Francúzsko do rozpútania krviprelievania v Afrike. A toto všetko je „len“ aktuálna realita a ani sa nemusíme pozerať do ich krvavej minulosti. Len tá krv, ktorú prelievali a prelievajú ani nebola a nie je ich. Možno pár kvapiek v obrovskom mori.

My, ako Slovensko, nemáme dostatočný geopolitický „výtlak“, aby sme vedeli ovplyvniť celosvetové geopolitické a geoekonomické pohyby, ale to neznamená, že máme stáť bokom. Dnes sa nás veľmi dotýka to, čo spôsobili spojení štváči americkí na Ukrajine. A dnes nám reálne hrozí, že sa vojna rozšíri našim smerom, ale mienkotvorne sa tváriace médiá hlavného prúdu neprikladajú dostatočnú vážnosť eskalácií napätia a „napínaniu svalov“ zo strany poľskej vlády. Čaputovej vláda, bez dôvery Národnej rady SR, občanov necháva v neistote a ten etalón dokonalosti z Prezidentského paláca a zároveň hlavná veliteľka ozbrojených síl SR, ktorá dennodenne dostáva na stôl zvodky aj od vojenského obranného spravodajstva, by mala vedieť, čo si to pre nás spojení štváči americkí prichystali, teda ak tie zvodky vôbec číta a či im aj rozumie. Proste slovenský národ a občania SR sú odkázaní len a len na seba, väčšina poslancov Národnej (z)rady SR, vláda SR, prezidentka SR na nich zvysoka kašlú a to až tak, že sa ani neunúvajú informovať ich o závažnosti situácie v našich susedských štátoch, s ktorými sme dokonca v jednom vojenskom pakte a v prípade napadnutia ich zvrchovaného územia môžu od nás požadovať pomoc, vrátane vojenskej! Ale, v tom tichu je predsa len čosi počuť,…že asi niečo nekalé chystajú, nejakú ich ďalšiu zradu na národe…!

P.S.: Priatelia, ide sa do finále majstrovstiev sveta v „šachu“ – hrubá arogantná sila proti zdravému a bystrému rozumu. Kto zvíťazí a za ktoré figúrky budeme ťahať my?! Počkať, predsa to my sme tie figúrky!!

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

elektronický monitoring osob, náramky,

Elektronický náramok malo od roku 2016 na sebe 2097 osôb

27.04.2024 17:19

Ministerstvo spravodlivosti SR od januára 2016 odsledovalo 2097 osôb s elektronickým náramkom.

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.