Založ si blog

Sulík na odchode do stratena

Naozaj je koalícia v rozpade?!

Sulíkova SaS-ka vypovedala koaličnú zmluvu, ktorú aj tak nikto nedodržiaval – teda okrem toho, že v zmysle tejto zmluvy v parlamente nepodporovali žiadne opozičné návrhy ani tie, ktoré mali riešiť to, čo táto koalícia snov pokazila. Takže, demonštratívnou výpoveďou zmluvy sa nič zásadné nestalo.

Treba však čítať medzi riadkami. O čo ide Sulíkovi, keď za všetko obviňuje Igora Matoviča a žiada jeho hlavu?! Pozrel sa Sulík sám do zrkadla, keďže on je rovnakým spolupáchateľom súčasného nepriaznivého stavu, v akom sa Slovensko po dva a pol roku ich spoločného nivočenia ocitlo? Zabudol snáď Sulík, že Matovič tú jeho štvavú uštekanú politiku robí od začiatku svojej politickej kariéry a do parlamentu Matoviča dostal práve on? Na to netreba zabúdať. Otázne však teraz je či Sulíkovi vadí Igor Matovič ako osoba alebo, či mu vadí ako minister financií, ktorý je zodpovedný za rozdeľovanie peňazí do jednotlivých štátnych rezortov. Veď Sulík sa nikdy netajil tým, že on sa financiám „rozumie“, možno ale akurát tak sa im „rozumie“ o niečo lepšie ako Matovič, čo si povedzme úprimne, nie je pre nás žiadne terno.

Vládna koalícia Sulíkovcov nepotrebuje na to, aby dovládla a ich vyhodením by získali pod svoj vplyv ministerstvá, ktoré momentálne okupuje SaS a dezertéri od Za ľudí. Vyzerá to tak, že Sulík rozohral partiu, v ktorej je jasné, že práve on je ten, čo leží na chrbte. Uvidíme či nakoniec cúvne a dojedná nejaký kompromis s Matovičovím hovorcom Hegerom, alebo jeho pokus o politické rošády sa skončí tak, že si Matovič a Kollár podelia Sulíkove ministerstvá medzi sebou (minister Sulík, minister Korčok, minister Gröhling, ministerka Kolíková).

Nemyslím si, že sa týmto krokom podarí Sulíkovi poštvať poslušného Hegera proti svojmu šéfovi Matovičovi (resp. vyššej moci v pozadí strany OĽaNO).

Nezabúdajme, že teraz sa rozhádali pre peniaze v štátnom rozpočte, ale v konečnom dôsledku tie peniaze ich od začiatku spájajú a sú pre nich tým najhlavnejším dôvodom ich spolupráce za akýchkoľvek podmienok, vrátane sebastrápňovania. Nezabúdajme na obrovský balík peňazí s názvom Plán obnovy.

P.S.: Toto politické divadlo sa hodí teraz hlavne médiám hlavného prúdu v rámci letnej uhorkovej sezóny. Namiesto sledovania tohto cirkusu sa radšej zamerajme na centrálny register zmlúv prípadne vestník verejného obstarávania.

Matovičovi nechutí vlastná medicína

26.10.2023

Na ustanovujúcej schôdzi novozloženého parlamentu sa opozičný poslanec Igor Matovič rozčuľoval nad tým, že počas predvolebnej kampane sa na jeho manželku vytiahla správa o tom, že si z ukradnutých peňazí postavila kaštieľ v Turčianskej Štiavničke. Túto správu Matovič označil ako bohapusté klamstvo a obvinil z jej šírenia Pellegriniho. Nebudem teraz riešiť či [...]

Najvyšší vodca v sukni špekuluje

19.10.2023

Od momentu, kedy na konci roka 2022 padla Hegerova vláda a Čaputová túto vládu poverila dočasným vládnutím, až pokiaľ si nevymenovala tú svoju „úradnícku“ (rozumej progresívnu) vládu, ktorá bez mandátu od poslancov NR SR vládne dodnes, sa Čaputová správa ako najvyššia autorita v štáte, najvyšší vodca, ktorý rozhoduje o tom, kto niečo môže a nemôže, kto [...]

Ďalšia vlna propagandy prichádza

10.10.2023

Púšťame si k sebe nelegálnych migrantov prevažne moslimského vierovyznania, aby nás kultúrne obohatili, a zároveň na Bratislavský hrad premietame izraelskú vlajku na znak solidarity v dôsledku ozbrojeného útoku na Izrael vedeného práve radikálnym moslimským hnutím. Týmto nechcem samozrejme uplatňovať nejakú kolektívnu vinu voči všetkým moslimom, ako to je u nás zvykom [...]

Deutsche Welle

Bielorusko označilo Deutsche Welle za extrémistický a dalo mu stopku, pracovníkom hrozí väzenie

29.04.2024 22:23

Bieloruský režim sa bojí nezávislých médií a robí všetko pre to, aby ľuďom zamedzil prístup k slobodným informáciám, reagoval šéf DW.

Španielsko Sánchez zotrvanie vyšetrovanie manželka

Premiér Sánchez demisiu nepodal: Kampaň očierňovania sa neskončí

29.04.2024 21:47

Španielsky premiér dodal, že on a jeho manželka Begona Gómezová to zvládnu.

SR Bratislava CHZJD skládka Vrakuňa monitoring BAX

Exminister kritizuje zastavenie sanácie skládky vo Vrakuni, Taraba avizuje riešenie

29.04.2024 21:17

Do podzemných vôd unikajú najmä pesticídy a herbicídy. Spustenie sanačných prác sa očakávalo v roku 2018.

teplomer, horúčavy, pes

Ešte pred týždňom sneh a mráz. Leto dorazilo už aj na sever Slovenska

29.04.2024 20:17

Ešte v nedeľu letnú teplotu zaznamenali len v Mužli neďaleko Štúrova.